Barion Pixel
A személyre szabott 90 napos étrend
Blog

Hogyan kezdjük el használni a FitMeal-t?

A FitMeal használata talán az első, vagy a sokadik lépés egy egészségesebb élet felé. Szeretnénk néhány jó tanáccsal segíteni, hogy az út könnyű és élvezetes legyen.

A főzés vagány – soha ne sajnáld a konyhában töltött időt, hiszen az egészség a legfontosabb. Ezen kívül kiélheted kreativitásodat, napról napra fejlődsz és egy idő után könnyedén kápráztatod el családodat, barátaidat, szerelmedet egy-egy érdekes fogással.

A cserélhetőség – a FitMeal étrendjeit úgy állítottuk össze, hogy azonos étkezés típusok ugyanannyi kalóriát tartalmaznak. Tehát bármikor kicserélhető egy ebéd a két nappal későbbi receptre és fordítva. Ha nincs kedved az adott napi ételhez, vagy csak nincs otthon a megfelelő hozzávaló és kedves sincs elmenni a boltba vagy rendelni, akkor böngéssz a receptek között és válassz valami kedvedre valót. Fontos! Reggelit csak reggelire, vacsorát vacsorára cserélj, vagy felborul a napi kalória bevitel.

A 70%-os szabály – a vacsorára bevitt kalória mennyiség kb. 70%-a az ebédnek. Egyszerűsítheted az életed egy egyszerű trükkel. Ha nincs kedved vacsorára külön főzni, akkor adj a hozzávalók mennyiségéhez kb. 70%-ot. Így egyben elkészítheted a vacsorádat is. Ha a vacsora receptedet szeretnéd enni ebédre és vacsorára is, akkor vedd az eredeti mennyiségek 250%-át és oszd el 150%-100% arányban az ebéd és a vacsora között.

A fűszerek – „Fűszerek nélkül főzni olyan, mint vonósok nélkül szimfóniát írni.” - mondta Stuart Farrimond brit táplálkozástudós. A receptek tartalmazzák a fűszerezést. Ettől függetlenül mindenkit arra bátorítunk, hogy módosítson az ízvilágon ha érez magában kísérletező kedvet. A zöldfűszerek segítségével változatos ételeket varázsolhatunk az asztalra, azonban érdemes megemlíteni ezek kedvező élettani hatásait is.

  • kakukkfű – Kitűnő étvágygerjesztő, gyomorjavító, görcsoldó, köhögéscsillapító, szélhajtó is. Fürdővizekben illatos és frissítő hatású.
  • petrezselyem - a petrezselyem zöldje és gyökere egyaránt gyomorerősítő, vesetisztító, étvágygerjesztő hatású. Flavonoidokat is tartalmazó illóolaja gyulladáscsökkentő hatású.
  • bazsalikom - Nem csak afrodiziákumnak tartják, de emellett javítja az étvágyat és az emésztést, szél- és vizelethajtó, nyugtat, és még a köhögést is csillapítja.